Този уикенд Русе бе домакин на Националния лекоатлетически шампионат по хвърляния

Спорт Актуално 01.03.2021 | 11:03ч.

На 27 и 28 февруари се проведе Националният шампионат по лека атлетика в дисциплините по хвърляне. Негов домакин е Спортният лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе с председател Евгени Игнатов. В двата дни на шампионата взеха участие повече от 250 атлета от цялата страна. Tе мериха сили в хвърлянето на диск, чук и копие, разделени в три възрастови групи – юноши и девойки под 18 години, юноши и девойки до 20 години и жени и мъже.

Малко по-рано, на 26 февруари, другият лекоатлетически клуб в града - „Локомотив“ – Русе, бе домакин на церемонията „Любимец на феновете“ на списание „Атлетика“. На нея бе отличен балканският шампион на 200 м. за юноши Венелин Георгиев. През 2021 година клубът ще проведе и селекция на малки атлети, най-добрите от които ще участват в спортен лагер в град Кюстендил през септември.

 Клуб „Русе Кар“ пък е главен организатор на националния шампионат по планинско бягане – дълга дистанция и в по-малките възрастови групи. Тази година трасето, на което „Русе Кар“ ще проведе състезание, е в Стара планина до град Златица.

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!