Цветелина Василева: Аз търся тези силни контрасти в образа и смятам, че именно такава Леонора ще докосне и спечели сърцата на публиката

„Много обичам романтичните героини на Верди! Те са изключително богати, изпълнени с героика, драматизъм и най-вече с белкантова изразителност и органичност.

Имам сантимент към Леонора в “Трубадур”, защото това беше роля, в която дебютирах в Сан Франциско – първото ми появяване на международна сцена! А след 10 години направих с нея и дебюта си в Метрополитън!

В “Трубадур”, тя изпъква като една от най-ярките героини от многото гениални женски персонажи на Верди. Леонора предлага на всяка певица изобилие от възможности за интерпретация. Тя може да бъде нежна, романтична, топла и чувствена, пресъздавана с нейната обреченост от началото до края на действието. Но може да бъде по-решителна, твърда и борбена, отдедена изцяло и на всяка цена да пази любовта си. Аз винаги се стремя Леонора да бъде пълнокръвен образ, да бъде различна във всяка една ситуация на действието в операта. Така я чувствам и интерпретирам…

Моята Леонора обича нежно, страстно и с женствена топлота, вдъхновява и успокоява своя любим трубадур Манрико. Но същевременно е решителна и непримиримо борбена, до готовност на саможертва, за да устои и защити любовта си. Аз търся тези силни контрасти в образа и смятам, че именно такава Леонора ще докосне и спечели сърцата на публиката. Тя е изключителна героиня в драмата, изпъкваща с красиви арии, искрящ и динамичен дует с Ди Луна и разтърсващ финал с терцета в края на операта.

Искрено вярвам, че с моите прекрасни колеги, които също изграждат много ярки роли в “Трубадур”, ще сътворим един незабравим спектакъл!”, сподели оперната прима Цветелина Василева, която ще видим в ролята на Леонора тази неделя, 4 февруари, от 19.00 часа в Доходното здание!

Не пропускайте това оперно вълшебство!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!