Турнир по вдигане на тежести събира щангисти от пет града

Спорт Актуално 17.08.2020 | 01:08ч.

Щангисти от пет града на България ще се включат в деветото издание на Турнира по вдигане на тежести за купа „Русе“. В надпреварата ще участват отбори от Русе, Варна, Генерал Тошево, Сопот и Разград. Организатори на турнира са Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, Ученическа спортна школа и Община Русе. Надпреварата ще се проведе на 22 август (събота) в залата по вдигане на тежести на ТСК-Русе в Спортен комплекс „Ялта“.

Турнирът се провежда ежегодно всяка година през пролетта, но тази година се наложи той да бъде преместен във времето заради пандемията от COVID 19. Турнирът ще се проведе съгласно всички противоепидемични мерки и публика в състезателната зала няма да бъде допускана.

Първи на състезателния подиум от 10 часа ще излязат децата, от 12.30 часа ще започне състезанието при кадетките до 17 години, а от 13.30 часа при кадедите до 15 години. Състезанието ще приключи с надпреварата при кадетите до 17 години, които ще излязат на подиума в 14.30 часа.

Официалното откриване на Турнира по вдигане на тежести за купа „Русе“ ще започне в 12 часа. Сред гостите се очаква да бъдат световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести, които ще наблюдават представянето на младите таланти.

 

Източник: Rousse.info

 

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!