Турнир по вдигане на тежести за Купа Русе събира млади щангисти в събота

Спорт Актуално 04.06.2021 | 12:06ч.

Над 60 млади щангисти от страната ще се съберат в Русе в началото на месец юни за 10-ото юбилейно издание на турнирът по вдигане на тежести Купа Русе. Надпреварата ще се проведе на 5 юни в  спортна зала „Академик“ на Русенския университет. Домакин традиционно е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Началото на състезанието ще започне в сутрешните часове, а официалното откриване ще бъде в 12 часа. На него освен представители на местната власт се очаква да присъстват олимпийски и световни шампиони, прославяли страната ни на международния състезателен подиум. Сред тях ще бъдат Янко Русев и Румен Александров. Очакват се също старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и новият президент на федерацията по щанги Ариф Маджид.

В тазгодишното издание състезателите ще бъдат разделени в няколко възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки. На състезателния подиум ще излязат възпитаници на клубовете „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево, „Титан“ – Варна, „Самсон“ – Сопот, „Мизия“ – Кнежа, „Христо Бъчванов“ – Сливен, „Марица“ – Пловдив, „Асеновец“ – Асеновград,  както и двата русенски клуба –  „Тараненко“ и ТСК.

Турнирът за Купа Русе беше създаден преди 10 години с основната идея децата в клуба да имат  възможност да представят пред родители и широка публика това, което са научили в тренировъчната зала. Не на последно място беше и стремежът за популяризиране сред децата на този спорт, който е донесъл много слава на страната ни на международния подиум.

Източник: Русе Медиа

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!