Ученичка от русенската Математическа гимназия стана футболна националка

Спорт Любопитно 08.10.2021 | 02:10ч.

16-годишната Ева Йорданова Атанасова е част от националния отбор на България по футбол за девойки до 17 години. Трикольорките ще играят за честта на страната ни в квалификациите за европейско първенство, които ще се проведат от 8-и до 16-и октомври в Норвегия. 

Мечтите нямат граници. Едва ли обаче преди 18 месеца девойката от Русе е вярвала, че толкова скоро ще облече националия екип в любимия си спорт. Тя учи в Математическа гимназия „Баба Тонка“, а любимите й предмети са химия, английски език, биология и най-вече математика, която иска да изучи из основи. 

Пред Sportal.bg Атанасова разкри, как превърна желанието си в реалност. 

„Имам по-голям брат и от малка ми харесваше да играя футбол с него. Преди година и половина така се получиха нещата, че отидох на стадион „Локомотив“, където започнах да тренирам заедно с момчетата от набор 2004–2005 г. при треньора Мартин Йорданов. Тренировките са изключително полезни, интересни и забавни”. 

„Вярвам в успеха на Ева Атанасова, защото е изключителен състезател с всички необходими качества. Благодарен съм на селекционера на националния отбор и екипа му, които показват с тази повиквателна, че работят професионално. Сигурен съм, че успехите им няма да закъснеят“, каза Мартин Йорданов, треньор на Ева и настоящ изпълнителен директор на Локомотив (Русе).

Източник:sportal.bg

Още от Спорт

Още от Любопитно

© 2019 Thesite All rights reserved!