Ученици се включват във възстановяването на еко пътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарка

Продължава възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“ край Русе, а със старта на учебната година се включват ученици и студенти. Дейностите се извършват по Проект „Еко пътека – аз и ти с грижа към природата“, изпълняван от Спортно – туристическо и природозащитно дружество „Академик“ с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирма „Тива ком“.

Под ръководството на инструктори от „Академик“ започнаха теоретичните и практични занимания за полагане на лентова маркировка по маршрута на екопътеката. На 24 и 26 септември ученици от СУ „Васил Левски“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се запознаха с правилата, изискванията и начините на полагане на маркировката.

Утре от 9 ч. в Лесопарк Липник ще започнат занимания със студенти от специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“ в Русенския университет. На 30 септември от 14,30 ч. ученици от екоклуба на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ ще работят по пътеката, започвайки от хижа „Минзухар“.

Традиционният крос-поход „Русе’ 22“, организиран от СПТД „Акудемик“, е планиран за 8 октомври. Маршрутът му този път ще включва основната част от еко пътеката от хижа „Минзухар“ до района на Аязмото в Лесопарк „Липник“, с цел популяризиране на трасето. Участниците в похода също ще се включат в почистването му от битови отпадъци и паднала дребна дървесина, като за всички са осигурени ръкавици и чували.

Източник: Радио Русе

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!