Утре от 11 ч. в Русенския Екомузей с Аквариум ще бъдат обявени резултатите от петия онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“

В него взеха участие  726 художника от България и чужбина. Традиционно в творческото състезание се включиха представители на водещи школи в областта на изобразителното изкуство, като: Арт школа „Колорит“-гр. Плевен, Арт Ателие „Оледалото“-гр. Варна, Арт Ателие „Дон Кези“-гр. Дупница „Елиза Арт“ –гр. Габрово, Арт школа „Дъга“– гр. Хасково и др. Радостен за нас е факта , че конкурсът достига и до все повече деца от малките населени места, като: с. Мулдава, с. Скутаре, с. Гара Лъкатник, с. Стража и др.

Тази година благодарение на информационната подкрепа от Изпълнителна Агенция на Българите в Чужбина /ИАБЧ/ имаме над 100 малки художници от 16 български училища в Испания, Италия, Великобритания, Германия, Мароко, Чехия, Молдова, Украйна и САЩ.

Конкурсът вече е  притегателно място за творческа изява и на русенските млади творци. В юбилейното му издание имаме рекорден брой участници от русенските училища, като за първи път в него взеха участие средношколци от ПГСАГ „Пеньо Пенев“, ПГПТ „Атанас Буров“  и ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Точно за русенските млади таланти творческите активности под общото лого „Приказният свят на природата“ продължават с организиране на два еднодневни пленера „Арт скаути“.

С помощта на нашите партньори от Скаутски клуб „Пещерен мечок“ към Сдружение „Спелео клуб „Академик“ – Русе на 6 юли /събота/ и 20 юли /събота/  ще организираме  еднодневен творчески лагер на открито – единият на Кея, а другият в русенския Парк на младежта. Арт скаутите ще имат възможност хармонично да съчетаят рисуването сред природата и усвояването на първоначални скаутски умения – връзване на възли, палене на огън, приготовление на скаутска лимонада и сладкиш , преодоляване на динамична въжена градина, оцеляване сред природата и др.

Прекарвайки поне един ден на открито, „откъснати“ от мобилните телефони и социалните мрежи малките художници ще си „говорят“ с природата и ще претворяват нейните красоти на бялото платно. В лагера приоритетно ще могат да се включат русенски участници и призьори в онлайн конкурса „Приказният свят на природата“, като максимум групата ще бъде до десет човека. Предварително записване за лагерите могат да се направят на следните моб. телефони: 0882173710 и 0884286411 .

Арт активностите са част от Проект „Приказният свят на природата -24“, иницииран от СНЦ „Дунавско сияние“ и финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!