В село Хотанца ще отбележат 1 юни със спортен празник

Читалище „Светлина-1928“ в село Хотанца кани малки и големи на спортен празник по случай Деня на детето – 1 юни. Събитието е под надслов „Спортът е здраве. Да бъдем здрави!“ и ще се състои на стадиона в селото. Спортното мероприятие се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Празникът, в който могат да участват малки и големи жители и гости на село Хотанца, ще започне в 10:00 часа и ще предложи много състезателни игри, музика и забавления.

За участниците са подготвени съревнования по: футбол, баскетбол, народна топка, федербал, скачане на въже и гимнастика за тонус. За най-добрите ще има купи и медали, а за всички гости на празника организаторите са осигурили и по нещо полезно за хапване.

Освен за спортните занимания, от Читалище „Светлина-1928“ са се погрижили и за беседа на тема „Здравословно хранене“, за да се запознаят деца и възрастни с това колко е важно с какво се храним, как спортуваме и колко вода пием. За доброто настроение на Празника на детето – 1 юни ще се погрижи и DJ Patsi, който ще озвучава спортния полуден.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!