Ветераните на Ирис-Русе с най-много златни медали в плувния турнир ВАРНА МАСТЪРС

Спорт 19.07.2023 | 12:07ч.

На 15 и 16 юли  т.г. във Варна се проведе Втория международен турнир (VARNA International Master swimming) по плуване за ветерани /над 25-годишни/ плувци. Участваха 100 мъже и 67 жени от 21 клуба от Алжир, България, Гърция, Египет, Кипър, Румъния и Словакия.

 

Състезанието се проведе на открит общински 50-метров басейн с десет плувни коридора. Двудневната програма включваше спринтовите дисциплини за мъже и жени в плуването - 50 м и 100 м от всички стилове, 200 м свободен стил и 200 м съчетано плуване. Всеки плувец имаше право на шест старта, разпределени в събота и неделя, като официалното награждаване на призьорите се извършваше в интервалите между провежданите дисциплини.

 

Плувците ветерани на Русе се класираха на 2-ро място в комплексното класиране и спечелиха 66 златни медала (включително в щафетите). Отличия за русенското плувно ветеранско движение завоюваха Петко Главинов и Ия Ковачева – по 6, Веселин Василев и Николай Цвятков - по 5, Яни Куков, Юлия Бижева и Моника Вучева – по 4, Тодор Керчев /Паная/, Николай Ханджиев, Пламен Георгиев, Росица Янакиева, Стефка Виденова и Милка Попова - по 3, Ивелин Иванов, Марио Иванов, Анна Гончарова, Галина Христова - по 2, Деан Рачев и Симеон Симеонов - по 1. Медали спечелиха и Констатнин Иванов, Ганчо Карабойков, Алексей Ковачев, Стефан Вътов и Веселина Борисова. „Ирис“ спечелиха и четири от десетте щафети на турнира.

 

На русенските плувци ветерани предстои участие в републиканското първенство на България (в Сандански), откритото първенство на Кипър (в Лимасол), международен турнир в Бургас, международен турнир в Решица, Румъния, и др.

 

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!