Волфганг Харрер ще дирижира интересен симфоничен концерт в рамките на цикъла „Зимни музикални вечери“ на 9 февруари

На 9 февруари от 19.00 часа в зала Филхармония ще чуем един интересен симфоничен концерт в рамките на цикъла „Зимни музикални вечери“, представен от оркестъра на Държавна опера – Русе. Това е една съвместна продукция на Русенската опера с две организации, даващи поле за изява на млади и талантливи музиканти от цял свят – SOLOIST.EU и Wiener-Krakauer Kultur Gesellschaft.

Диригент на този концерт е вече познатият на русенската публика австриец – Волфганг Харрер.

Това е музикант с широки творчески хоризонти. Учил е контрабас, дирижиране, педагогика и музикална теория в Музикалния университет във Виена. Дирижирал е оркестри като Оркестъра на Китайското радио и телевизия, Оркестъра на Националната опера в Будапеща, Филхармоничния оркестър на Краков и много други. От 2009 е първи главен диригент на Националния симфоничен оркестър на Туркменистан и артистичен ръководител и главен диригент на Австрийско-туркменския симфоничен оркестър.

Като контрабасист той е работил в продължение на 19 години, същевременно e и един от директорите в оркестъра на Австрийското радио. В продължение на повече от 40 години той е бил гост-изпълнител с оркестъра на Виенската държавна опера, Виенската филхармония, Виенския камерен оркестър и с множество формации за камерна музика. Свирил е на солови концерти с оркестър или пиано в Европа, Азия и Америка.

Седемнадесет години е асистирал на проф. Лудвиг Щрайхер – най-известният бас виртуоз на ХХ век, в Музикалния университет във Виена и 21 години е професор по контрабас в Музикалния университет Саар в Германия. Негови ученици заемат ръководни позиции в европейски, американски и азиатски оркестри. От 2002 преподава дирижиране в Института за международно обучение на студенти във Виена.

Билети за концерта можете да купите от каса Опера и www.ruseopera.com

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!