Ясен и Омая

13.06.2024 19:00ч. Куклен театър- Русе

от Петя Миладинова
/по мотиви от приказката „Неродена мома“/

 

Изтъкана от магия, пълна с приключения и изпъстрена от причудливи същества, историята на младия княз Ясен ще ни отведе по неговия път, чак до Пушево, до стълбата към слънчевия дворец. Там той ще срещне дълго търсената любов на сърцето си – неродената девойка Омая, сътворена от дъжд и вятър. Но както често става в приказките, историята ни не свършва дотук, а тепърва започва! В приключението си Ясен ще се срещне с халата, караконджула, песоглавеца и Явина, които ще се опитват да му помогнат или пък пречат в търсенето на щастие.

Ще преодолее ли опасностите и изкушенията по пътя си, за да бъде княз Ясен щастлив със своята Омая?

Разбира се, че да! Защото любовта е силна и безгранична. Тя е способна да преодолее всички препятствия, омразата, дори смъртта!

Спектакъл, който ще ни остави без дъх и ще предизвика размисли за нашите желания, ценности и изборите, които правим. Спектакъл, който ще се опита да остави светлинка в душите ви и да ви вдъхне вяра.

„Ясен и Омая“ от Петя Миладинова е съвременна история, изпъстрена с фантастични образи, символи и метафори, които проследяват темите за любовта, съдбата, злините, саможертвата и волята на човек. Използвайки елементи от българския фолклор и митология, тя създава свой собствен поетичен свят, в който реалното и нереалното се преплитат. Българските митологични същества никога не са били по-интересни!

Още събития

ГРАФИНЯ МАРИЦА
ГРАФИНЯ МАРИЦА
Трите прасенца
Трите прасенца
Маша и Мечока
Маша и Мечока
© 2019 Thesite All rights reserved!