Започна „ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА 2014“

Над 30 проекта включва тазгодишното издание на  „ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА 2014“, информират от Община Русе.

Това мащабно културно събитие се провежда за дванадесета поредна година. То се осъществява с подкрепата  на Община Русе в партньорство с местни, национални и международни партньори, общинска фондация, „Русе-град на свободния дух“ и спонсорство от частния бизнес.

Есенният салон тази година предлага богата и разнородна програма от различни проекти, включващи в себе си над  70 събития – фестивали и конкурси, концерти, научни срещи, конференции и изложби. Предвидените събития ще се проведат в рамките на три месеца, като  стремежа на организаторите е с включването на различни мероприятия да успеят да обхванат по-широка аудитория.

В рамките на проекта ще се проведе и GREEN ROCK FEST Русе 2014, на което специален гост е легендарният Джо Лин Търнър. Както вече писахме, фестът е обявен за 13 септември на площада пред Общината.

На 25 септември ще се проведе „42“ – ЮЛАНГЕЛО В РУСЕ - концерт  с песнопения  от България, Румъния, Грузия, Армения, Корсика и Израел.

За най-малките организаторите са предвидили традиционния русенски карнавал, който ще се състои на 27 септември от 17:00 ч.

Любителите на визуалните изкуства през този месец ще имат удоволствието да посетят няколко изложби за живопис, графика и фотографии. Те ще бъдат изложени  в художествената галерия и Доходното здание.

През октомври проектът включва прожекция на 10 филма, които са част от програмата на „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА ПЪТ“, а зрителите ще имат възможност лично да се срещнат с техните режисьори и сценаристи. В Държавна опера – Русе ще бъде премиерата на „Процесът Мерилин Монро“ – камерна опера от Роланд Баумгартнер. На 17 октомври в КДК от 19:00 ще се проведе КОНЦЕРТ ДЖАЗ УЧИЛИЩЕ с участието на Борис Петров и млади русенски джаз музиканти.

Последното събитие предвидено в рамките на есенния салон е откритото световно първенство по спортни танци WDSF WORLD OPEN RUSE 2014, на което ще гостуват спортни двойки, които са в топ 50 в света.

снимка: internet

Още от Култура

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!