Завърши безплатното обучение за разработка на видео игри на „Креативен Център Русе“

Актуално 02.06.2022 | 11:06ч.

Вчера, 01.06., завърши безпланият курс по „Гейм дизайн” организиран по проект „Креативност“ от „Креативен Център Русе”, Фондация "Русе - град на свободния дух" и с подкрепата на фирма Еконт Експрес. Основната цел на онлайн обучението, което продължи продължи 6 седмици, беше да даде възможност на младите хора да получат основни познания в сферата на гейм индустрията, а тези които желят да продължат успешно своето професионално образование в тази област. Обучителната програма по основи на гейм дизайна е разработена от ARC Academy София, която е единственото оторизирано учебно заведение за гейминг в България.

В Първите три етапа от модул 1 на обучението експертите от Креативен център Русе акцентираха върху историята на гейминга и бизнесмоделите за разработка на различни видове видео игри. Иновативният метод на преподаване, разработен от  ARC Academy София, стимулира креативното мислене на младежите и засили техния интерес към знания извън стандартната учебна среда.

След завършването на курса „Креативен Център Русе“ ще даде възможост на още любознателни и талантливи деца да се включат в следващи обучения, информация за които може да получат на фейсбук страницата на Центъра https://www.facebook.com/Creative Ruse.

Настоящето обучение се реализират по програма „Знание и растеж“ благодарение на Фондация "Русе - град на свободния дух" и подкрепата на фирма Еконт Експрес,  които финансираха част от дейностите по проект „Креативност“.

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!