Зонално състезание по стрелба събира служители на Полицията в Русе

Актуално 12.02.2020 | 08:02ч.

Зонално първенство по стрелба с пистолет за служители на МВР ще се състои на 13 февруари.  Надпреварата ще се състои в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея ще участват отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи - от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Официалното откриване е от 10 часа, а надпреварата ще започне 30 минути по-късно в  стрелбищния комплекс на ОДМВР – Русе.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР.

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!