12 отличия за "Калагия" на републиканското по уши

Спорт Актуално 16.12.2019 | 09:12ч.

С 12 медецала и едно трето място се завърнаха от Републиканското първенство по ушу в Бургас най- младите състезатели на СК "Калагия" и Клуб по ушу към ОМД. Организатор на надпреварата беше Българската федерация по ушу. Клубове от 6 града - София, Бургас, Русе, Варна, Ст. Загора и Пловдив се състезаваха в различни стилове през двата дни на първенството.

СК "Калагия" и Клуб по ушу към ОМД участваха само със 7 от най-младите си състезатели до 11год. Те спечелиха 12 медала и едно 3-то място. В две възрастови категории: до 8г. и до 11г.
Росен Атанасов, до8г., спечели 3 зл. медала, а липсата на участици в категорията "копие" и "меч" му отне възможността да бъдат навярно 5 зл. медала. Алла Декова, до 11г., е вторият фаворит с 2златни и 1 бр. медали. Силно представяне на Стефан Малчев, до 11г., с 1зл. медал и на Саманта Методиева, до 11г. с 2 ср. и 1 бр. медали. Впечатляващ дебют на Богдана Нешева, до 8г., която завоюва 2 ср. и 1 бр. медали. Даниел Цонев показа значително развитие и направи заявка за следващ медалист. Габриел Дрянков е също дебютант, който демонстрира качества, спокойствие и постоянство, които гарантират бъдещи успехи.

През първия ден, в рамките на Гала вечерта на българското ушу, състезателите на "Калагия", заедно със своите треньори, направиха впечатляваща и богата на стилове демонстрация, което предизвика многократните аплодисменти на публиката в спортната зала и поздравления от колеги и гости след изпълнението.
След майсторските изпълнения на всички участващи в Галата клубове, в създадената празнична атмосфера, се реализира една очаквана и положителна инициатива на БФУШУ - бяха тържествено наградени спортисти и дейци, постигнали високи успехи в представянето на България на международни официални първенства в периода 2014 - 2019.
За първи път бяха признати и уважени постиженията на всички състезатели и служебни лица.

Единствено треньорите чакат търпеливо своя ред, забравени и неизвестни. Положителната крачка обаче е вече направена и със сигурност ще бъде възстановена и тази справедливост като се поставят нещата на правилните им места. Оптимистично впечатление създава ангажираността и старанието на представители на ръководството да създават условия за развитието и признаването на постиженията на всички членове на федерацията, във всички области.

През втория ден на РП се проведе състезанието по ушу.

Ето и медалистите и призьорите на СК "Калагия":
/6 златни, 4 сребърни, 2 бронзови медала и едно 3-то място/

1. Росен Атанасов - до 8 год.
- 1 златен - чан цюан
- 1 златен - къси оръжия - сабя
- 1 златен - гуншу

2. Алла Декова - 9-11 год.
- 1 златен - даошу
- 1 златен - гуншу
- 1 бронзов - чан цюан

3. Стефан Малчев - 9-11 год.
- 1 златен - даошу
- 5-то място - чан цюан
- 5-то място - гуншу

4. Саманта Методиева - 9-11 год.
- 1 сребърен - чан цюан
- 1 сребърен - даошу
- 1 бронзов - гуншу

5. Богдана Нешева - до 8 год.
- 1 сребърен - чан цюан
- 1 сребърен - гун шу
- 1 бронзов - къси оръжия - сабя

6. Дàниел Цонев - 9-11 год.
- 4-то място - даошу
- 6-то място - гуншу

7. Габриел Дрянков - 9-11 год.
- 5-то място - даошу
- гуншу - грамота за участие

СК "Калагия" и Клуб по ушу и тайчи към ОМД вече се готвят за следващото РП, където ще се включат състезатели и от други възрастови категории.

Мария Неделчева,
президент на СК "Калагия" , Русе
инфоцентър "Калагия"

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!