42-годишна русенка е с положителна проба за COVID 19

Актуално 15.05.2020 | 08:05ч.

Нов случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе беше съобщен преди броени минути от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. По данни на Регионалната здравна инспекция става дума за жена на 42-годишна възраст, която понастоящем е на домашно лечение. По-подробна информация за състоянието на пациента, както и за предприетите мерки, се очаква да бъде съобщена по-късно през деня.

С новопотвърдения от днес случай общият брой на заболелите от коронавирус в областта стана 17. От тях четирима са оздравели, двама са хоспитализиран съответно в двете университетски болници в града „Канев“ и „Медика – Русе“, а останалите единайсет са на домашно лечение. Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2138, като за последното денонощие са регистрирани 38 нови случая. Излекувани са 521 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 321 души, от които 49 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още трима души.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!