Анелия Иванова ще представи своята книга „Фолклорът на село Щръклево в миналото и днес“ на 5 февруари в РБ „Л. Каравелов“

На 5 февруари (понеделник), в 17:30 ч., в Читалня (синя) І етаж Анелия Иванова ще представи своята книга „Фолклорът на село Щръклево в миналото и днес“. Изследването съдържа история на селото, легенди, народни обичаи, народни песни, нотен текст, детски игри, залъгалки, броилки, гатанки, пословици и поговорки и показва мястото на фолклора в съвременния живот на щръклевчани.


Анелия Иванова е родена в Русе на 23 ноември 1974 г. Израснала в село Щръклево. Завършва висше образование в Русенски университет „Ангел Кънчев“ със специалност Начална училищна педагогика и специализация предучилищна педагогика. Придобива второто си висше образование със специалност – Теология и свидетелство за професионална квалификация – учител по теология, от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Първите опити за писане на стихове, Анелия прави още на 15 години, пише и в гимназията, като някои от стиховете превръща в кратки песни, които свири на китара. Първата нейна издадена стихосбирка е през 2010 година с името „Следа в сърцето“.


Стихове на Анелия Иванова са публикувани в сборника „Меридианът на нощта“, издаден през 2011г. след Трети национален конкурс за учители творци и в сборника „Достолепие на словото“, съдържащ поезия, проза, сатира на русенски автори.
Анелия Иванова изследва фолклора на родното си село, още като студентка в Русенския университет, подтикната от учителя си по български език и литература – Никола Бенин. В продължение на години, тя изследва, събира, допълва с информация сборника, черпейки любов към родния край и фолклор от своето семейство и в края на 2023 г., той се превръща в чудесната краеведска книга с името – „Фолклорът на село Щръклево в миналото и днес“.
Днес авторката събира допълнителна информация за продължение на краеведската си книга. Подготвя трета по ред своя книга, която ще бъде втората и стихосбирка, съдържаща стихове, писани през последните няколко години.

Източник:РусеИнфо

Още от Автори

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!