АППД ще купува нова драгажна техника

Актуално 12.08.2019 | 10:08ч.

Две общeствени поръчки за доставка на драгажна техника обяви Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. Поръчките включват закупуване на драга, тръби за транспортиране на наносите, маневрен кораб, шалан и понтон на обща стойност над 20,3 млн. лева.

Към момента ИАППД изпълнява тези свои задължения в рамките на съвместно възложена с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обществена поръчка за драгиране, с която се гарантира корабоплаването в българския участък и през следващите 2 години.

С осигуряването на специализираната техника Агенцията ще има възможност със собствено оборудване да поддържа целогодишна плавателност на реката, съгласно препоръките на Дунавската комисия. Чрез удълбочаване на плавателния път се създават условия кораби с по-голяма товаропоносимост и газене да преминават през българския участък от р. Дунав, при повишена безопасност на превозите.

Дейностите са част от изпълнението на проект на обща стойност 20 632 677,38 лева. 85 % от тях са от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионен фонд, а 15 – национално финансиране. Проектът започна на 29 януари миналата година и ще продължи до 31 януари 2021 година.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!