Ученик от МГ "Баба Тонка" с бронз от международна олимпиада по информатика

Десетокласникът от МГ "Баба Тонка" Виктор Кожухаров спечели бронзов медал на международната олимпиада по информатика, която приключи преди дни в Баку. Виктор беше част от националния тим на страната ни, който се завърна с един златен, два сребърни и един бронзов медал  от международния форум.

Златният медал е на Радослав Димитров (12 клас, МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив), сребърни медали спечелиха Александър Кръстев (12 клас, МГ "Д-р Петър Берон"-Варна) и Мартин Копчев (9 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев".

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатикана БАН и Антон Шиков от Ямбол.

В олимпиадата участваха 327 ученици от 87 държави. България се нарежда на 10-то място по точки и по медали. Това е най-доброто ни постижение по медали от последните 5 години. Страната ни запазва 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади. Участието на нашите математици става с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Отборът се връща в България в 20. 45 часа на летище София (терминал 2) с полет от Истанбул.

Още от Лицата на Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!