„Библиофем“ ще гостува в Русе на 5 февруари

Знаете ли на кого е кръстен Велинград? А от коя Холивудска актриса е изобретена безжичната технология? Колко ромски авторки можете да назовете?

,,Библиофем“ пътува за първи път до Русе, за да си поговорим за някои вдъхновяващи примери на жени и движения в историята и настоящето, по света и у нас, за които се налага да се образоваме помежду си, неформално, тъй като толкова рядко присъстват в официалната учебна среда.

Подготвили сме игра с въпроси, за да тестваме знанията ви и да споделим нашите – по малко по-нестандартен начин. Това е един повод за дискусии и най-вече запознанства и откриване на съмишленици, които се вълнуват от равенство, справедливост и силата на жените!

,,Библиофем“ е сдружение, което цели да разпространява, популяризира и свързва различните борби за равнопоставеност, особено чрез история, образование и всякакви видове изкуство. Ние вярваме, че общество, което познава историята (и теориите!) на жените и други маргинализирани хора, е способно да осмисли проблемите на настоящето и да гради едно по-справедливо бъдеще за всички.

Събитието е насочено към учащи, учители и любопитни хора от всяка възраст!

Очакваме Ви на 5 февруари в Австрийската библиотека от 18 часа.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!