Националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ ще се проведе и тази година във вече доказалия се през миналата 2023 нов формат

Националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ ще се проведе и тази година във вече доказалия се през миналата 2023 нов формат. Настоящото шесто издание на конкурса кани режисьори на възраст до 35 години, които имат свои концепции за бъдещ спектакъл на тема „ИЛЮЗИИ“.

На тримата селекционирани режисьори ще бъде предоставена възможност да разработят ателиета с актьори от трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе, в продължение на пет дни. По време на работните ателиета избраните режисьори ще общуват близко с драматурга-селекционер, чиято задача ще е да съдейства максимално на творческия процес на младите творци. В края на ателиетата режисьорите ще представят своята „работа в процес“ в откъс до 30 минути. Тричленно жури ще определи победителя в конкурса, който ще получи възможност да доразвие показа си и да го превърне в спектакъл в Драматичен театър „Сава Огнянов“ през сезон 2024/2025 година.

Предложенията за участие в Националния конкурс могат да се основават върху чужди или авторски текстове, пиеси или проза, както и да се представят като концепции за авторски спектакли. Изискването е кандидатите за участие в конкурса да изпратят до 15.04.2024 г идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и CV на info@rusetheatre.com или на адрес Драматичен театър „Сава Огнянов“, Площад „Свобода“ 4, 7000 Русе.

Или на e-mail на селекционера: inashkara@gmail.com

Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10.05.2024 г.

Конкурсът ще се проведе от 17-ти до 21-ви юни в Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе.

Източник: РусеИнфо

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!