Богата културна програма тази събота и неделя в Русе

Култура 25.09.2020 | 08:09ч.

Разнообразни събития ще се проведат в Русе на 26 и 27 септември. Освен хубаво време, уикендът включва културно-исторически мероприятия, спортни занимания и дори благотворително шоу.

В събота, на 26 септември в Парка на Младежта ще се проведе редовният Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Официалното откриване ще е от 10 часа на алея „Перистери“, където любителите на класическите возила ще могат да разгледат и да се снимат с уникалните коли и мотори. Предвиждат се занимания за деца, както и конкурс с награди в различни категории.

Любителите на историята ще се върнат във времето на Древен Рим с римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста“. Той стартира тази събота в 11 часа и посетителите му ще могат да се преобразят с дрехите и прическите, характерни за епохата, както и да опитат типичните храни и напитки от това време. Малко по-рано, в 10 часа, в Лапидариума на Исторически музей Русе актьорите от Група за детски театър „Камила“ ще се преобразят като пехотинци в своите театрални етюди.

Сблъсъкът между историята и съвремието ще се случи в 18:30 часа, когато на крепостта „Сексагинта Приста“ ще зазвучи електронната музика от поредното издание на Danube Sunset Sessions.

По същото време в събота, на русенския кей ще започне откритият урок по Соло джаз с Линди Хоп Русе. Тренировката е подходяща и за начинаещи, и за хора с опит в стиловете танци от началото на миналия век.

Неделята е изпълнена с безплатни спортни събития на открито в Парка на младежта. От 9 часа започва Body Fit силова тренировка, от 11 – акробатични упражнения за деца, от 16 – волейбол в парка, а от 18 – Хоротека.

Фолклорните мотиви ще са част и от модния шоу спектакъл "Етно жена". Той има благотворителен характер и ще се проведе на открито на Градския стадион, като стартът му е в 19:30 часа.

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'imagick' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace:

File: /home/smebpbg/public_html/thesite/platform/common/core/Core_Exceptions.php
Line: 164
Function: include

File: /home/smebpbg/public_html/thesite/platform/common/core/Common.php
Line: 265
Function: show_php_error