Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ представя на 31 октомври в Доходното здание спектакъла „Диви ягоди“

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ представя на 31 октомври от 19 часа в Доходното здание спектакъла „Диви ягоди“ като част от националното си „Турне 2024“

„Диви ягоди“ е динамичен спектакъл, който представя държавния ни ансамбъл в нова светлина. Фолклорът на различните етнически и религиозни групи е акцент в този спектакъл. В него са съчетани елементи от традиционната култура на българското население – християни, мохамедани, каракачани, власи, гагаузи, евреи, арменци. Далечни и близки, родствени и неродствени връзки. Богатството на земята и хората, вплетени в хармония на една пъстра картина от скъпоценни камъни, извадени от музикалното ни фолклорно наследство като частица, до която можем да се докоснем на повърхността и друга – все още скрита някъде дълбоко в земята ни и в душите ни – това е и древна, днешна и бъдеща България……, но нашата България!

Музиката ще бъде преаранжирана, и редом с фолклорните инструменти от народния оркестър ще зазвучат цигулки, виола, виолончело, по музика на композитора, диригент и директор на ДФА “Филип Кутев” – Георги Андреев.

„Диви ягоди” може да бъде определен като етноспектакъл, вплел колорита на различните етноси, населяващи нашата красива родина, който ще покаже едновременно познатата и непозната България, чрез таланта на главния хореограф на ДФА “Филип Кутев” – Ивайло Иванов.

“Диви ягоди” е концертен спектакъл, представен с огромен успех в залата на ЮНЕСКО в Париж, както и на музикалния фестивал за етнопрограма в Барбикън център – Лондон.

Вестник “Индипендънт”отделя специално внимание на статия от продуцента Джо Бойд, който разяснява, че Държавният ни ансамбъл не се вписва в клишето, което преследва уравниловката на фолклорното богатство.

Концертът се организира от продуцентска компания OLDBG.

Билети в мрежата на Ивентим и каса на залата.

Източник: РусеИнфо

Още от Култура

Още от Артисти

© 2019 Thesite All rights reserved!