Детска бригада изучава тайнството на градинарството и пчелите

Актуално 02.06.2022 | 01:06ч.

Десетки  русенски деца ще станат част от Детска бригада и ще се потопят в чудния свят на градините и пчелите. Началото на първата работилница ще бъде поставено на 4 юни на хижа „Минзухар“. Инициативата е част от проект  „Детска бригада“ – уроци по градинарство и пчеларство за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“, финансиран по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на „Еконт Експрес“.

Проектът предвижда 20 лекции с практическа насоченост и времетраене 120 минути, като половината ще бъдат отделени за градинарството, а останалите – на пчеларството. Предназначен е за деца от 7 до 14 години.

Лекцията и практическите занимания по пчеларство ще включват отваряне на кошера и демонстрация на работата на пчелите и обработването на пчелната пита. Всяко дете ще бъде облечено в пчеларски детски гащеризон и специални ръкавици.

Заниманията по градинарство ще включват и практика.  Децата ще бъдат облечени в градински престилки и на всяко ще бъдат предоставени детски градински инструменти, с които да работи по зеленчуковата градина. Всеки ученик ще отнесе вкъщи саксия със засадена от него билка, за да наблюдава развитието ѝ.

Ръководител на лекциите по пчеларство и градинарство ще бъде стопанинът на хижа „Минзухар“ Станислав Стефанов. В последните години той се е посветил на възстановяването и облагородяването на прекрасното кътче сред природата.

Входът за детската бригада е свободен. За записвания и повече информация, моля изпратете съобщение на facebook страница “Дворецът на децата“.

Целта на проекта е да предаде повече знания на децата за природата и да ги посвети на идеята за нейното опазване.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!