Детски хор “Дунавски вълни” с концерт за своя 75-годишен юбилей

Актуално 06.07.2022 | 04:07ч.

На 9 юли от 18:30 ч. в зала „Филхармония“ под диригентството на Весела Тодорова и клавирния съпровод на Гергана Вичева ще има  тържествен концерт по случай 75 г. от създаването на Детски хор „Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура и изкуство. Ще прозвучат популярни песни от български композитори, любими на няколко поколения деца.

Акцент в програмата ще бъде произведението на Пол Хейли “Трилогия на свободата”, както и специалното участие на бивши изпълнители от детския хор, свързали завинаги съдбата си с певческото изкуство и музиката. Андреана Николова, Глория Пенчева и Стилян Цветков са едни от най-обичаните солисти на Русенската опера. В тяхно изпълнение ще прозвучат популярни откъси от шедьоври на музикалната класика в съпровод на пианистката Веселина Ботева. Другите двама солисти - Виктория Ангелова и Марио Николов, познати на публиката от последното издание на X Factor през 2017 г. , продължават своето развитие в популярната музика.

В празничния концерт, воден от младата актриса Радинела Тотева и Емил Тодоров - също бивши хористи на детския хор, ще вземе участие и Дамският камерен хор ”Дунавски вълни” към НЧ ”Ангел Кънчев” 1901 с пианист Елена Колева.

Детски хор „Дунавски вълни“ изказва огромната си благодарност към  директора на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за безвъзмездното предоставяне на зала „Филхармония “.

Децата канят русенската публика, бившите хористи и всички, които са съпричастни с тяхното дело, да изпеят заедно “Родна песен нас навек ни свързва” по време на концерта.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!