„Филмови класики“ в РБ „Любен Каравелов“

На 31 януари в 18:00 ч. в зала „Заседателна“ на РБ „Любен Каравелов“ ще се състои прожекция на игрален филм. Това е началото на една бъдеща традиция „Филмови класики“. Инициативата е проект на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Георги Дамянов.

Както Жоро обяснява: „Идеята е веднъж месечно в библиотеката да гледаме филми #ЗАЕДНО. Ей така, заради усещането да сме заедно. Без билети, но с широки усмивки.

За първи филм избрахме „Невероятната съдба на Амели Пулен“. Защото няма да гледаме класически филми, а такива, които за нас са „Класика“.“
Вход свободен.

Събитието се провежда по проект BGCULTURE-1.001-0023, финансиран по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

*„Невероятната съдба на Амели Пулен“ е френско-германска филмова копродукция, романтична комедия от 2001 г., режисирана от Жан-Пиер Жьоне, който е и съсценарист заедно с Гийом Лоран. Филмът има пет номинации за Оскар, и печели 4 награди Сезар, Европейската филмова награда за най-добър филм и 2 награди на БАФТА. В главните роли: Одре Тоту, Матийо Касовиц.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!