Изграждат нов пешеходен мост на Текето

От няколко дни е в ход подготовка за стартиране на дейностите по изграждането на пешеходен мост на Текето, който ще даде възможност за съкращаване на разстоянието и преминаване над езерото в най-тясната му част. Години наред във водата стоят единствено пилоните, които са предназначени за такава мостова конструкция, съобщава Русе Медиа.

Сега по идея на общинската администрация на това място ще се изгради мост. Още преди няколко дни е доставена и разстлана каменна фракция в основата на пилона от страната на заведението „Овчарска лъка“. Изграденият насип е с цел да се даде възможност на хора и техника да започнат работа по бъдещото съоръжение.

По информация на Русе Медиа, мостът ще е пешеходен и ще е с дървена конструкция. Така той ще се вписва в околното пространство. Самите дървени елементи, ще стъпят на три метални конструкции-греди, които в момента се изработват и ще бъдат доставени от Австрия. Монтажът впоследствие ще бъде извършен тук на място. Основно изискване, заложено в заданието е, да се запази непокътната околната растителност и емблематичните дървета с корените по брега на езерото.

Очаква се мостът да бъде готов до края на месец май.

 

Източник: briag.bg

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

Още от Последни публикации

© 2019 Thesite All rights reserved!