Изтича крайният срок за кандидатстване за конкурса за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“

Актуално 21.09.2021 | 10:09ч.

До 1 октомври желаещите могат да се включат в Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – РУСЕ 2021.

Той се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и в него взимат участие ученици от II до XII клас, които се изявяват в областта на художествената литература и журналистиката.

Разделът „Литературно творчество“ включва поезия и проза, а в раздел „Журналистика“ участието е както индивидуално в жанровете журналистическо есе, репортаж, интервю, коментар, фейлетон и др., така и колективно.

Темите във всички възрастови групи тази година са в чест на 165-ата годишнина от рождението на Стоян Михайловски.

За първа възрастова група и в двата раздела на конкурса темата е взета от стихотворението „Отворена книга“.

Втора и трета група литература ще пишат по баснята „Светулка и бухал“.

Темата за раздела „Журналистика“ за втора и трета група е от баснята „Секира и търнокоп“.

Журито ще класира изпратените творби до 15 октомври, а организаторите ще уведомят отличените автори и колективи на 20 октомври. Списъкът с наградените ще бъде публикуван в интернет страницата на конкурса http://mihailovski.ekip101.com

Припомняме, че Националният конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” е вписан в Националния календар на Министерство на културата, както и в културния календар на Община Русе, и се провежда с подкрепата на Регионалното управление на образованието – Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!