Каритас Русе организира онлайн „човешка библиотека"

Актуално 24.08.2020 | 11:08ч.

Онлайн събитие от световния стандарт „Човешка библиотека / The Human Library” ще се проведе за пръв път от Русе този петък, 28 август, от 14:00.

Каритас Русе организира инициативата, чийто герой е Кейхан – бежанец от Иран. Всички любопитни хора могат да станат съпричастни към неговата лично разказана история в разговор с Кремена Цанева – русенският координатор на проекта „MIND – Миграция, взаимодействие, развитие“.

Разговорът ще се проведе чрез онлайн платформата Zoom с публичен достъп. Всеки, който иска да участва, може да последва Facebook събитието https://www.facebook.com/events/372389827492982/ , където ще бъде споделен линк към срещата, както и допълнителна информация.

*The human library или човешката библиотека е инструмент, който работи по същия начин като добре познатата ни библиотека - читателите могат да си избират истории от каталог по теми, които ги засягат, заемат книгата за определен период от време и се наслаждават на историята. В случая на човешката библиотека ролята на книгите се играе от хора, а „четенето” е под формата на разговор.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!