Книгата "Балканският човек XІV-ХVІІ век” на Йордан Велчев бе представена в Русе

Книги Актуално 29.11.2014 | 10:11ч.

Първи том  на изследването на пловдивския поет, историк и публицист Йордан Велчев – "Балканският човек XІV-ХVІІ век" бе представена в Регионална библиотека „Любен Каравелов” на 28 ноември.

Книгата, издание на "Жанет 45", беше презентирана от Мира Душкова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, и Мая Ангелова, преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Том първи на „Балканският човек XIV–XVII век” съдържа три книги от общо седемте книги, събрани в предстоящи да излязат от печат още два тома също от по 800 страници всеки, с многобройни илюстрации, над 7000 бележки и стотици обяснения под линия. Книгата е глобален по своите мащаби мега текст, който по изключително модерен начин и през призмата на световната история разказва в подробности кръстопътната общобалканска и в частност българска съдба от последните 2000 години.

„Балканският човек" е текст-енциклопедия – първи по рода си не само в писмената култура на България, но и въобще на Балканите, който търси и намира дълбочинните отговори на онзи същностен въпрос, зададен от Емил Чоран, обясняващ кръстопътната общобалканска съдба. В своя труд авторът прави опит да впише в контекста на световната история и цивилизация историята на хората, живели по нашите земи.

Както вече писахме, събитието се осъществи по инициатива на Сдружение „Артцентрик“ и  ИК „Жанет 45“ в партньорство с  Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Още от Книги

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!