Коледен концерт за потребители на социални услуги и техните семейства под надслов "Заедно можем да направим света по-добър и по-красив!"

Актуално 02.12.2019 | 09:12ч.

Коледен концерт за потребители на социални услуги, семействата им и граждани на Русе под надслов „Заедно можем да направим света по-добър и по-красив!“ ще представят в партньорство потребители и специалисти в социални услуги в община Русе и студенти по социални дейности в Русенски университет на 4 декември от 15.00 часа в Пленарна зала на община Русе, пл. „Свобода” №6. Концертът е заключителен етап от проект „Образователна и социална платформа за знание, творчество, растеж и развитие (Клуб на социалния работник) към Русенски университет „А. Кънчев“. Той се реализира с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, в партньорство с Дирекция „Здравни и социални дейности“ – община Русе, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Русе, Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе, СНЦ „Еквилибриум“ – Русе, СНЦ „Дете и пространство“, СНЦ „Център Динамика“, Фондация „Приятелска подкрепа“ – Русе, Фондация „Трета възраст”, Сдружение РАЛИЗ – Русе, Районна организация на слепите – Русе, Български червен кръст, Каритас – Русе, Българска асоциация на социалните работници.

Предстоящият спектакъл ще представи пред публиката и гостите резултатите от осъществените в обучителни модули и творчески работилници познавателни, практико-приложни и творчески дейности и формираните взаимно уважение, равнопоставеност, толерантност и социално включване чрез усвояване на знания и постигане на растеж и развитие. В синтез те ще бъдат онагледени интерактивно и артистично чрез музика, композиции, танци и разкази. Към концерта ще има фотоизложба със снимки от фотоателие към творческа работилница под наслов „Град Русе – древен, красив, гостоприемен и със свободен дух”.

Спектакълът ще завърши с песен, с чийто текст  ще се призоват всички участници и гости към съпричастност, взаимно уважение и толерантност, към повече хуманност и взаимно разбиране, като ще бъдат приканени да бъдат посланици на „Доброто“.

Приключването на проекта и отчитането на резултатите поставят в основата си надслова „РУСЕ – ГРАДЪТ НА ЗНАНИЕТО, ТВОРЧЕСТВОТО И СВОБОДНИЯ ДУХ, ЗА ЧИЕТО РАЗВИТИЕ РАБОТИМ АКТИВНО“.

Каним гражданите на Русе на Коледния концерт и да се присъединят към хуманната и социално отговорната мисия на нашия проект!

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!