„Компас-Крос“ – Русе организира отворени тренировки по спортно ориентиране през месеците април и май

,,Компас-Крос“ – Русе организира отворени тренировки по спортно ориентиране през месеците април и май 2024 година на следните дати :

– 13, 20, 27 април(събота) и на 1 май(сряда) от 17.00 ч. пред Пантиона-Парк на Възрожденци.

– 4, 11, 18, 25 май(събота) от 17.00 ч. при Вазата – Младежки парк

– 13, 20, 27 април(събота) и на 1(сряда) 4, 11, 18, 25 май(събота) от 15.00 ч. в училище „Васил Левски“ – пред спортната зала.

-всяка седмица-вторник, сряда и четвъртък от 17.30 ч. в двора на Общински детски център ул.“Околчица“ №9 кв.Здравец

На сборните пунктове – търсете знака на спортното ориентиране –

Заниманията са подходящи за деца от 9 годишни до юноши, девойки, мъже, жени, всички възрасти и имат за цел да ги научат:

– какво представлява картата за ориентиране , – как да разчитаме знаците на картата

– как се работи с карта и компас , – да се ориентират в паркова и градска местност

– да се движат, бягат и подобрят физическата си форма ,

Ориентирането е спорт, който се практикува на открито и изисква както добра физическа подготовка, така и интелект, носи много емоции сред природата, нови приятелства, здраве, пътувания и изгражда характера! Ако и ти искаш да се докоснеш до този вълнуващ спорт, те очакваме през м.Април и м.Май.Вземи със себе си свой приятел, родител или роднина и се впуснете заедно в едно вълнуващо приключение.

БЕЗ ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ – Ще получите карта с отпечатан маршрут и определен брой предварително маркирани на местността контролни точки. Целта е да откриете всички контролни точки в правилния ред.Ако не си сигурен че ще се справиш ще има кой да ти обясни и помогне.

Защо ОРИЕНТИРАНЕ? Искате ли да се занимавате със спорт, който Ви прави по-силни и по-уверени? Спорт сред природата с верни приятели и много емоции. Опитайте спортно ориентиране!

…..защото спортното ориентиране е спорт, при който с помощта на карта и компас се преминава по определен на картата маршрут през контролни точки на местността по избран от всеки участник път за време. Състезанията и тренировките се провеждат в паркове, крайградските зони и гористи местности.

….. защото ориентиране е спорт, в който могат да участват всички хора независимо от тяхната възраст и физическа подготовка – деца от 5-6 год. до ветерани на 85 год.

….. защото ориентиране е спорт, който те прави здав и силен, благодарение на чистия въздух и движението сред природата.

….. защото ориентиране е спорт, чрез който пътуваш по цяла България и посещаваш места, където трудно би отишъл без причина. А така откриваш колко прекрасен и интересен е света извън дома.

Ела на ориентиране Винаги сте добре дошли !!!

За връзка при необходимост

и-мейл compass-cross@compass-cross.com

телефони: 0889 231 424, 0887 619 343

0878 736 368, 0876 254 173

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!