Креативен център Русе стартира извънкласен клуб по интереси

Актуално 20.09.2022 | 09:09ч.

В началото на октомври стартира Креативна академия - извънкласен клуб по интереси за всички ученици от град Русе.

Креативен център Русе е подготвил много нови уроци, свързани с любимото дигитално рисуване, колажи, манипулации със снимки и рекламни материали. Курсистите ще успеят да се докоснат до науката графичен дизайн, както и ще развият своите художествени умения с помощта на графичните таблети Wacom, с които е оборудван центъра.

Курсът ще продължи 3 месеца, като ще премине през повечето способи за визуални дигитални изкуства. Всеки ученик ще бъде насочен към дисциплината, в която се чувства най-успешен. Обучението ще послужи като трамплин за по-нататъшно самоосъзнаване и профилиране в бъдеща професия в сферата на дигиталните изкуства, която последните 3 години стана изключително актуална, желана и доходоносна позиция. Кадри за тези професии постоянно се търсят от рекламни агенции, гейм студия, аниматорски формати, печатници и др. Съвместно с този курс за младите любознайковци, Креативен център Русе ще сформира и курс за по- големите за допълнителна квалификация, като част от професия в сферата на креативните индустрии.

Креативен център Русе е сертифициран по ИСО и издава лицензирани удостоверения за завършен курс за кадри, търсещи работа на рекламния пазар.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!