Маестро Йордан Камджалов: Каня всички на този концерт, посветен на 90 годишния юбилей на русенеца Васил Казанджиев!

“Този концерт е натоварен с много символика и семантика! Всяка една творба от него има своята специална функция, свързана със специални юбилеи, със специални годишнини, с поклон към съответната музикална епоха и общественост. Не мога да си представя да направя такава програма другаде, освен в Русе.

Такъв огромен респект имам към колегите, към публиката, към културното пространство в този обичан от мен град. Пристигам с пълното разбиране, че идвам за един музикален подвиг, който може да се случи само с артисти, хора готови за подобно предизвикателство. За мен е чест да участвам в този проект“, сподели маестро Йордан Камджалов във връзка с предстоящия на 1 март от 19.00 часа в зала Филхармония концерт, посветен на 90 – годишнината на големия български композитор и диригент, русенеца Васил Казанджиев.

„Любовта ми към Шостакович беше продължена и допосадена именно от Васил Казанджиев. Той беше диригентът, учителят, който ме подготви за една зрялост, която да ми позволи да посегна към тези партитури. Свръх силна и предизвикателна програма.

Каня всички на този концерт, посветен на 90 годишния юбилей на русенеца Васил Казанджиев!

Очаквам чудо! Идвам за чудо! Нищо друго освен чудото в изкуството и чудото на сцената не ни интересува! Заповядайте на чудото, заради което ние изобщо се занимаваме с изкуство!

Това е нашият дълг, нашата мисия, нашето призвание и същевременно нашият задължителен минимум! Защото, когато посягаме към такива колоси като Шостакович и Казанджиев нищо повече от изключително не би било достойно!

Благодаря!

До скоро и на добър час!” – силни и трогателни думи на маестро Йордан Камджалов в навечерието на дирижирания от него симфоничен концерт.

Заповядайте в първия ден от първия пролетен месец в зала Филхармония!

Билети на каса Опера и www.ruseopera.com

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!