Мегаконцерт на Кичка Бодурова в Русе

Концерти Актуално 16.07.2014 | 09:07ч.

Любимката на няколко поколения Кичка Бодурова с Мегаконцерт в Русе на 29 юли в Канев Център. Специални участници на събитието ще бъдат Диди Николов - бузуки и струнен квартет "Мистик". 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Кичка Бодурова има издадени 23 албума, в които пее на 4 езика, и реализирани хиляди концерти в 5 континента - Европа, Азия, Северна Америка, Африка и Австралия. Кичка Бодурова започва кариерата си в България, превръща се в звезда в Гърция, за да се установи в Америка. Осъществява концерти и ангажименти в Алжир, Малта, Германия, ЮАР, Русия, Унгария, Полша, Чехия, Великобритания, Австралия, между които и концертно турне с оркестъра на радио Хелзинки, Финландия. През 1990 получава „Златна плоча” от Балкантон за продадени над 450,000 копия на диск, продавани у нас и в чужбина. От 1991 година живее и работи в Съединените щати. Участва в шоу програми и концерти в Сан Франциско, Чикаго, Лос Анжелис, Лас Вегас и др. Връща се за първи път в България през 1994 година за да изнесе грандиозен рецитал на “Златния Орфей+”. След това телевизионния канал HBO снима неин рецитал в “La Strada”, а две години по-късно пее на сцената на “Hollywood Palladium”.

От 2000 година живее и работи постоянно в Лас Вегас, САЩ, но не забравя българските си фенове и всяка година се връща за няколко месеца в България. Издава няколко успешни диска с любими песни на българската публика и прави концертни турнета в страната. Изнася рецитал на “Световната олимпиада по изкуствата” и става директор за България през 1998 г. На 6 декември 2004 г. получава званието “Почетен гражданин на Бургас”. Прави три зашеметяващи концерта в НДК, Зала 1 - 2006, 2008 и 2010, които зрителите наричаха „магия”. Винаги търсеща различното, шоуто, Кичка Бодурова доказа, че е един артист – изпълнител със свой почерк и невероятно присъствие на сцената. Печели наградата на публиката на фестивала „Бургас и морето“ през 2008 с песента "Помниш ли, море?”. Лириката на песента е написана от самата нея, както много други авторски песни. А специално за тази песен Кичка Бодурова казва ”Това е моята изповед”.

Кичка Бодурова записа със златни букви името си в историята на българската популярна музика, като изпя песните „Обичам те, майко Българийо”, ”У дома”, „Големият час” и др. и е любима певица на вече три поколения българи. През 2013 певицата издаде три нови албума - "Златни хитове" 1 и 2 част и специален mp3 албум, който включва 123 песни. В края на годината Кичка Бодурова се включи в музикалното шоу "Музикална академия", където почти винаги печели първо място на зрителите на големите live-концерти. Към днешна дата е една от финалистките на шоуто, което приключва в началото на декември 2013г.

Още от Концерти

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!