"Детски музей на колела" стартира от Русе

Любопитно Актуално 16.07.2014 | 08:07ч.

"Детски музей на колела" ще обиколи пет града в страната през юли и август. Пътуването стартира от Русе.

Началото ще бъде поставено на 19 юли в Парка на младежите в Русе, съобщиха от фондацията "Изиарт", която е един от организаторите на проявата.

Музеят ще премине още през Варна на 20 юли в Морската градина, София - 26 юли пред Народния театър, Пловдив - 27 юли пред сградата на Общината, и Плевен - 2 август в парка "Кайлъка".

Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. "Детският музей на колела" ще се позиционира в рамките на един ден - от 10.00 до 20.00 ч., във всеки град.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от историята на световното изкуство /Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт/.

Преподаватели в програмата са млади специалисти - дипломанти и студенти в Националната художествена академия с опит в работата с деца. След приключването на краткия курс по история на световното изкуство малките участници ще имат задача да подредят сами изложбата на "Музея на колела", съставена от реплики на знаменити шедьоври от различните епохи.

Още от Любопитно

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!