Млади русенски музиканти с участие на Aurora Festival в Нидерландия

Култура Русе 02.08.2023 | 02:08ч.

От 19 до 28 юли в Грьонинген, Нидерландия се проведе 26-ото издание на ежегодния камерен фестивал Aurora Festival. На фестивала се изявиха музиканти от Мексико, Франция, Испания, САЩ и Украйна.

Вероника Илиева (пиано) и Преслав Ламбев (цигулка) взеха участие в лятната музикална академия за млади таланти, която се провежда като част от фестивала.

Младите музиканти участваха както в множество концерти, майсторски класове и уоркшопове като солови изпълнители, така и в новосъздадените по време на фестивала ансамбли. Преслав Ламбев имаше честта да изпълни Румънските танци от Барток, като част от струнния оркестър на фестивала на заключителния концерт на Aurora Festival.

Талантливите русенски изпълнители имаха възможността да участват и на дневните обедни концерти, представящи младите музиканти.

Вероника Илиева и Преслав Ламбев получиха ценни насоки от учителите, с които работиха, създадоха приятелства и събраха опит за бъдещия си музикален път на професионални изпълнители.

Пътуването на русенските музиканти е осъществено с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

 

 

Още от Култура

Още от Русе

© 2019 Thesite All rights reserved!