На 18 май ще видите „Театър на сенките“ и най-новото бижу на Детска театрална школа „Патиланци“ – „Русе в кутия“

На 18 май (събота) в 19:30 ч. на площад Батенберг, в Нощта на библиотеката ще видите „Театър на сенките“ и най-новото бижу на Детска театрална школа „Патиланци“ – „Русе в кутия“ – театър на миниатюрата или така наречения театър „Ламбе-Ламбе“. Това е първата детска школа в България, която прави театър в кутия. Вдъхновени от този факт, децата разработват три кутии свързани с града си, като кутията, която е достъпна за зрители с разказ и миниатюрно представление, разказва точно за някои първи неща в града ни.

Зрителят наблюдава магична, бутикова, миниатюрна импресия върху разказ. Продължителността е 3 минути, но се помни много по-дълго.

„Театър на сенките“ е интерактивно мини представление, в което ще се включат и децата, не просто като зрители, а и като участници. Ще научим какво ни е нужно за театъра на сенките и гостите на събитието ще могат да застанат рамо до рамо с артистите от „ПАТИЛАНЦИ“, за да усетят пристрастяващото вълнение от живото изкуство.

При лошо време представлението се мести в Галерия Библиотека.

ДТШ „Патиланци“ е школа, в която се обучават деца от 4 до 18 години. През годините децата преминават както през сценични форми на театър, така и през алтернативни разновидности и паралелни жанрове до театралното изкуство. Освен това участват в редица професионални събития с цел децата да придобият умения по общуване с непозната публика в неформална среда, работа с деца и хора и да изразяват и защитават своята личност чрез изкуството. Децата работят и по много видео-проекти, като по този начин се научават да бъдат гъвкави и рефлективни както на сцената, така и пред камера. Ръководител на школата е Деница Дончева – ДенКаТа, актриса, режисьор и обществена личност.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!