Нови летни предложения на Регионална библиотека "Любен Каравелов"

Актуално 19.07.2021 | 03:07ч.

На всички деца, които не са успели да се включат до сега в летните ателиета на Регионална бибиотека" Любен Каравелов, библиотеката предоставя възможност да се запишат за предстоящите през месец Август работилници: "В света на народното творчество" и "Библиотечко актьор" по проект "Лятно настроение с чудно забавление" - програма "Култура" на Община Русе.

Работилницата "В света на народното творчество" ще се проведе в две групи в рамките на пет дни в периода 2-6 август от 9:30 ч. до 12:30 ч. и 9 -13 август от 9:30 ч. - 12:30 ч. Ръководител на групите ще бъде Кристина Димитрова - преподавател по народно пеене в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов".

Темите в работилницата включват : разучаване на народни песни и танци, словесен фолклор, детска фолклорна работилница, ревю на народни носии, детски фолклорни игри и съпровод на детски инструменти. Участниците ще изявят наученото пред публика в края на периода.

Театралната работилница "Библиотечко актьор" ще запознае децата със сценичното поведение и актьорски умения под ръководството на Деница Дончева - куклена актриса от Държавен куклен театър - Русе. На финала децата ще изявят наученото пред публика.

Театралната работилница ще се проведе в рамките на 10 дни през периода 9 -20 август от 9:30 ч. до 12:30 ч. Възрастов диапазон - 8-12 годишна възраст.

Работилниците се осъществяват чрез сдружение „Културни пространства“ и Регионална библиотека "Любен Каравелов".

За записване единствено на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!