От днес двама доброволци започват своята служба в русенското сдружение „Вдъхновение“

Русе Други Любопитно 16.02.2024 | 08:02ч.

Днес, Вихра и Кристиан започнаха своята индивидуална национална доброволческата си служба. Общо 40 дни ще е участват в различни дейности и събития, организирани от Сдружението и Общински младежки дом Русе.

Ще подпомагат в регулярни дейности в организацията, ще участват в планирането на местни инициативи и кампании, организиране на местни кампании, разпространение на информация за ЕКС и Еразъм+, ще подпомагат местни и международни конкурси и фестивали.

Първото събитие, в чиято подготовка ще участват е ежегодния конкурс за рецитал „За да я има България“, който тази година празнува юбилей – 20 години от първото си издание. Доброволците ще помагат при разпределянето на всички записали се участници в съответното направление, подготовка на конкурсния ден, както и в самият ден. Веднага след това ще помагат и в подготовката и реализирането на събитието „А сега накъде?“ – Изложение на български университети и кандидатстудентски фирми, чийто организатор е Младежки парламент към ОМД. Следващи събития и конкурси, в които ще се включат в подготовката и реализацията са Конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата и конкурс за поезия „Пробуждане“.

Дейността се реализира от Сдружение „Вдъхновение“ и е част от акредитиран проект в рамките на програма – Доброволчество с номер 2023-1-BG01-ESC51-VTJ-000147607, финансира от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Любопитно

© 2019 Thesite All rights reserved!