Отлично представяне на спортистите от Русенския университет на Националната студентска универсиада

Актуално 03.06.2021 | 09:06ч.

От 26 до 29 май 2021 г. в град Стара Загора се проведе Националната студентска универсиада, организирана от Асоциацията за университетски спорт Академик. Въпреки необичайните условия, студентите спортисти на Русенския университет се представиха отлично и завоюваха 1 златен, 2 сребърни медала и постигнаха 8 призови класирания.

Най-голям принос за постигнатите високи резултати отново имат плувците в лицето на Берна Чавдарова и Богомил Яковчев – спортисти на Русенския университет за 2020 година. Берна завоюва златен медал в плувната дисциплина 100 м свободен стил, сребърен медал на 100 м съчетано плуване и четвърто място на 100 м гръб. Богомил постигна две пети места – на 50 и 100 м гръб.

На традиционното си високо ниво се представи отборът по тенис на маса в състав сестрите Ивелина и Адриана Иванови и Нелислава Любенова. Отборът се представи отлично и завоюва сребърните медали в отборната надпревара.

Първо участие на национално ниво регистрира отборът на Русенския университет по бадминтон в състав Александър Великов и Светослав Горанов. В условията на силна конкуренция нашите участници достигнаха финалната част на турнира по бадминтон и завоюваха призовото четвърто място.

Един от най-емоционалните спортове в рамките на Националната универсиада отново бе баскетбола. Русенският университет участва в надпреварата в състезанията по баскетбол във формата 3x3 с отбори при жените и мъжете. Мъжете заеха призовото шесто място, а жените се класираха на седма позиция.

За повече информация: Ръководител на УСЦ: проф. д-р Борислав Ангелов, тел.:0887412420

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!