Първият за България Международен ултрамаратон на писта ще се проведе през април в Русе.

Спорт РУСЕ АКТУАЛНО 11.03.2023 | 09:03ч.

На 22 и 23 април в Русе ще се проведе първият в страната Международен ултрамаратон „Дунав 24 ч. бягане“. Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе и ще се проведе на Градския стадион. 
Дисциплините, в които ще могат да се включат участващите мъже, жени и смесени двойки ще бъдат щафета 2 ч., 6 ч., 12 ч. и 24 ч., като ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили. Награди ще бъдат осигурени за победителите в категориите над 18 г. 
Освободени от такса за включване в състезанието ще бъдат непълнолетните участници, които ще трябва да изминат разстоянието от 3 км. Те ще започнат да бягат на 23 април /неделя/ от 10 ч., а най-добрите от тях ще получат медали и специални награди.
    В рамките на „Дунав 24 ч. бягане“ ще се проведе и отделна надпревара за атлети с високи постижения. Те ще трябва да пробягат 50 км. в опит да подобрят републиканския рекорд. 
Състезанието e припознато от Международната асоциация на ултра маратонците, като е получило бронзов етикет, отговарящ на техните изисквания.
До момента своето участие са заявили атлети от 3 държави - Румъния, Франция и Италия.
Желаещите да се включат в състезанието могат да го направят тук - http://danube24h.com/.
 

Още от Спорт

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

© 2019 Thesite All rights reserved!