Знаете ли, че 96% от клиентите научават за местните фирми, продукти и услуги онлайн. Google Business Profiles.

РУСЕ АКТУАЛНО 10.03.2023 | 03:03ч.

Вероятно вече знаете, че е необходимо вашата компания да има присъствие в интернет, ако сте собственик на бизнес.

Това не само налага създаването на уебсайт и блог за компанията, но също така налага съществуването Ви чрез списък в Google Business Profile.

 

Въпросът сега е какво точно представлява този вид листинг?

 

И какви конкретни предимства дава притежаването на такъв за собствениците на малки и местни фирми?

За да отговорите на втората част от въпроса си, трябва да знаете, че Google обработва 150 000 заявки за търсене всяка секунда. В платформата има над сто и петдесет милиарда търсения, извършвани всеки месец. Това е значително количество търсене, което само показва колко хора разчитат на Google, за да намерят информацията, която търсят.

 

Много от тези търсения са за стоки и услуги, които се предлагат от квартални компании в същата зона, където клиента живее или работи и съответно в нея извършва търсенето.

Потребителите са наясно с този факт, затова често използват Google, за да търсят артикулите и услугите, от които се нуждаят. Още ли се съмнявате? Разгледайте следващите статистики по отношение на Google и местните търсения.

 

Знаете ли, че 96% от клиентите Ви научават за местните фирми, продукти и услуги онлайн, повечето от които научават за тях чрез Google Business Profiles?

 

Посещението на магазина е следствие от повече от половината взаимодействия, които се осъществяват между фирми и клиенти, използващи Google Business Profile.

 

78% от клиентите, които търсят местни компании, използвайки Google Business Profile, в крайна сметка правят покупка от обекта в рамките на 24 часа от първоначалното им търсене.

 

След като открият бизнес в Google Business Profile, 86% от клиентите ще посетят местоположението в рамките на същата седмица. Ако просто погледнем статистиката за 2021 г., има 64% увеличение на броя обаждания, идващи от Google Business Profiles.

 

Значението на тази статистика е нещо, което много малки предприятия просто не могат да пренебрегнат поради факта, че по-голямата част от тях са зависими от пешеходния трафик от непосредствения район и клиенти, които живеят наблизо.

Клиентите ще могат по-лесно да намерят вашия обект.

 

Клиентите се информират от Google Business Profile не само за местоположението на вашата компания а и за нейната близост до тях. Те получават вашето точно местоположение в допълнение към карта, което им помага много по-лесно да ви намерят. Придобиването на нови потребители е от съществено значение за финансовия успех на всяко предприятие, за да генерира печалба.

Повишено присъствие в търсачките

 

Ако в миналото сте търсили в Google, особено за компания или продукт, най-вероятно сте забелязали, че има три алтернативи, които се показват на първата страница с резултати.

Това са бизнес обяви и Google ги генерира за потребителите, като използва информацията в бизнес профила на потребителя в Google.

Собствениците на фирми имат възможност да представят своите компании на тези първи три места, ако имат списък, който е пълен и е оптимизиран.

 

Това ще им осигури по-голяма видимост в резултатите от търсенето. Клиентите имат възможност да се обадят директно на компанията или да видят допълнителна информация за компанията само с едно натискане на бутона на мишката.

 

Една от фирмите, която може да ви помогне за всичко това е Русенската фирма „Хелпнет“. Ако желаете да разберете повече за тези възможности, можете да се свържете с нея на телефон: 0896544583 или на имейл: office.helpnet@gmail.com

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

© 2019 Thesite All rights reserved!