Полицаи и пожарникари с инициатива по повод 29 юни – националния ден на безопасността на движението по пътищата, в Русе

На 29 юни отбелязваме националния ден на безопасността на движението по пътищата. В тази връзка от 10 часа в съботния ден, 29 юни 2024 г., служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе и от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН – Русе, съвместно с представители на БЧК – Русе, ще участват в инициатива, която ще се състои в района на кръговото движение между паметник „Альоша“ и Младежки парк в гр. Русе. Там полицаите и пожарникарите ще очакват малки и големи. Посетителите ще могат да се срещнат с униформените служители, да разговарят с тях и отблизо да разгледат специализираните автомобили и техника. Сред тях: аварийно-спасителна техника за реагиране при пътно-транспортни произшествия, екипировка и инструменти за търсене и спасяване на хора, напълно оборудван полицейски патрул, екипировка на пътните полицаи, специализирани уреди за контрол и др.  

___________________________________________________

В Националния ден на безопасността на движението по пътищата по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ са предвидени редица инициативи в цялата страна. От агенцията напомнят, че през 2024 г. акцент в комуникационната стратегия на политиката по безопасност на движението по пътищата /БДП/  в национален план саинициативите за опазване живота и здравето на децата на пътя.Насочването на усилията към тях при мерките за безопасност е от решаващо значение за гарантиране на БДП за бъдещото поколение.

Безопасността на движението по пътищата е отговорност на цялото общество. То може да въздейства за намаляване на пътнотранспортния травматизъм, като развива защитна среда и жизнеутвърждаваща култура за тази безопасност.

Призоваваме всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и спазване на правилата за движение.

Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство!

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!