Празник „Заедно в “Здравец“ събира жителите на квартала

Празник „Заедно в “Здравец“ ще събере утре жителите на квартала. Събитието, което се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на „Оргахим“ АД, „Холеман България“ и „Тива Плюс“, ще бъде в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, началото е от 16 часа.

Предвидени са занимания за всички възрасти и атрактивни награди. Аниматорите от парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детското забавление и семейните игри, рисунките по лицата на дечицата и снимките с любими приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна туршия. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от Професионалната гимназия по туризъм, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Деница Филева ще направи  здравословна работилничка „Вкусно и полезно“ и ще проведе урок по зумба. За празничното настроение ще допринесе и детският модерен балет „Дъга“ към училище „Васил Априлов“, а танцьорите от „Играорци“ ще поканят съкварталците да се включат в народните танци за здраве и тонус. В програмата ще се изявят и талантливите деца от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ЦДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, Народно читалище „Захари Стоянов 1937“ и др. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще представи свои песни, които бяха аплодирани на музикалния фестивал „Сан Ремо“ в Италия.

В края на празничната програма концерт ще изнесе русенската банда ПоПоКАТЕ5л, която представи обичани евъргрийни.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!