Представиха книгата на Елена Богданова-Влайкова „Въпреки всичко“

Книги Актуално 01.07.2015 | 11:07ч.

Премиера на книгата на Елена Богданова-Влайкова „Въпреки всичко: Романизирани истории за пораснали деца и майки“ се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе. Изданието представи театроведът Крум Гергицов, а водещ на събитието беше поетесата Надежда Радева.

Елена Богданова-Влайкова е родена и живее в град Русе. Членува в Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България. Пише поезия и проза. Нейни творби са включени в регионални и национални  литературни издания, както и в сборника "Моят вътрешен глас", издаден в Мюнхен от „Креатив натура“ с благотворителна цел. Има отпечатани стихове в списание "Поезия", във вестниците "Уикенд", "Минаха години",  "Ретро" и др.

Елена Богданова прочете избрани откъси от своята книга и сподели с вълнение за себе си: „Аз не съм литератор, но все пак зная какво казвам в своята книжка. Обръщам се първо към майките, които все още отглеждат в дома си своите деца. Моля ги да се поставят винаги на мястото на детето си, когато му се карат, когато го наказват или бият. Те също са били деца. Как са ги наказвали техните родители? Това какъв спомен е оставило у тях? Искат ли и децата им да си спомнят с горчив привкус за своето детство? Те са малки човеци, със свои потребности, вкусове, характер...Реших да разкажа на сегашните деца за игрите, които ние играехме и за чудесата, които ни радваха и изумяваха. Леко загатвам и няколко общочовешки теми - за раждането, смъртта, вечния глад, желанието да бъдеш забелязан и да оставиш следа за поколенията”.

Артистичната атмосфера на събитието се допълваше от музикалните  изпълнения на приятели на авторката. Много добри думи за човека и твореца Елена Богданова прозвучаха по време на срещата. С пожелания за успех на книгата по пътя й към най-верните читатели завърши литературната вечер.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Още от Книги

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!