Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе участва в националния конкурс „Най-здравословна рецепта за училище 2023 – Бързо, лесно, здравословно и полезно!“

Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе участва в националния конкурс „Най-здравословна рецепта за училище 2023  – Бързо, лесно, здравословно и полезно!“. Конкурсът е организиран от Сдружение „УСМИВКА“ и Община Бургас.

Конкурсът се провежда във връзка с  „Европейския ден за здравословна храна и готвене – 8 ноември“. Инициативата на Сдружение „Усмивка“ е свързана с идеята да  насърчи  децата да се радват на здравословно  хранене и физически упражнения  в училище като добрата инвестиция за  тяхното бъдеще. Детското затлъстяване е изключително обезпокоителен проблем, предвид че броят на децата в Европа, страдащи от наднормено тегло или затлъстяване, нараства с около 400 000 годишно. Освен че страдат от здравословни проблеми като диабет и чернодробни заболявания като малки, децата с наднормено тегло са сериозно застрашени от сърдечни заболявания, рак, високо кръвно налягане, инфаркт и депресия като пораснат.

От ПГ по туризъм – Русе, в Категория „Готови за училище“ участие взеха Ема Миланова от 10.Г клас с „Плодова торта“, Станислава Димитрова от 10.Г клас с „Пълнозърнести кифлички с мед“, Деница Кънчева от 12.Г клас със „Спаначени палачинки“ и Василка Ангелова от 12.Г клас със „Сандвичи и баница“.

В Категория „Какво да приготвя за моя рожден ден!“ участие взеха Кристиян Златев от 9.Г клас с веган торта „Рафаело“, Александра Антонова от 10.Г клас с „Торта с праскови“, Моника Радева от 10.Г клас с „Плодова торта“, Гамзе Инджева от 12.Г клас с веган „Кейк попсикълс“ и Ванеса Ангелова от 12.Г клас с „Високобелтъчни мъфини“.

За старанието, което са положили, учениците получиха грамоти за масово участие и предметни награди.

Училищното ръководство поздравява участниците и техните ръководители – г-жа Цветелина Петрова и г-н Венцислав Харалампиев, за участието в конкурса.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!