Проведе се публично обсъждане на подготовката и програмата на 60-тото издание на МФ "Мартенски музикални дни"

Култура 28.11.2019 | 09:11ч.

Публично обсъждане на подготовката и програмата на 60-тото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" се проведе днес в Зала "Култура" в присъствието на културни дейци, представители на общинска администрация, медии и граждани.

След множеството проведени по-рано срещи и разговори със заинтересованите страни и предвид възникналото напрежение около темата по организацията на програмата за фестивала и състава на Програмния съвет, на вниманието на присъстващите кметът Пенчо Милков представи новата заповед за състава на Обществения съвет за подготовката и селектирането на програмата на Фестивала през 2020 година, в който са предвидени да бъдат: Емил Табаков – диригент, почетен гражданин на Русе; Светлин Русев – цигулар, почетен гражданин на Русе; Минчо Минчев - цигулар, почетен гражданин на Русе; Мария Дуканова – директор на НУИ „Проф. В. Стоянов“; Иван Кюркчиев – директор на Държавна опера – Русе; Михаил Дичев – музикален продуцент; Ива Чавдарова – музиколог, отдел „Култура“ на Община Русе; Венцислав Илиев – архитект; Калчо Петков – БНТ, директор на РТВЦ – Русе. Контролът по изпълнението е възложена на заместник-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев.

По време на обсъждането г-жа Ива Чавдарова представи Проекта на Програмата за юбилейното 60-то издание на фестивала, който ще премине под мотото „Кръгове на времето“.

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!