Разискват проблемите на децата с аутизъм

Актуално 12.07.2021 | 01:07ч.

С категорична готовност за изготвянето на ясен план и модел за работа с децата от аутистичния спектър при адаптирането им към училищната среда, беше открита започналата по-рано през деня специализирана кръгла маса в Русе.

Тя се провежда под надслов „Да подготвим децата си за бъдещето!“ и се организира съвместно от Областната администрация в крайдунавския град и Асоциацията на Лайънс клубовете в България Дистрикт 130. Събитието се провежда и със съдействието на Община Русе. Сред официалните лица бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, дистрикт управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете в България Владислав Симчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова.

Целта на срещата е да се постигне качествено европейско ниво при работата с деца, които имат подобни затруднения. Идеята е те да бъдат обгрижени и обучени по най-добрия начин, така че да живеят нормално и да бъдат пълноценни членове на обществото. За целта е проучван чуждестранен опит – най-вече на Германия и Франция, където винаги по време на учебния процес заедно с децата присъства втори човек.


Източник:Арена медиа

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!