Русе беше домакин на Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели“

Приключи 34-ото издание на Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели“, в който участие взеха 107 състезатели от България, Румъния и Кипър. В надпреварата се включиха 14 от общо 16-те клуба - членове на Българската федерация по стрелба с лък от трите възрастови групи – мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки.

Състезанието се проведе през уикенда на открито на стадион „Дунав“ с подкрепата на Община Русе, а в награждаването на призьорите участие взе и зам.-кметът Здравка Великова.

 Русенският спортен клуб „Джамбо 2006“, който е основен организатор и домакин на надпреварата, по традиция завърши участието си с множество призови места в различните дисциплини.

Русенските стрелци финишираха с първото място в дисциплината компаунд мъже-отборно, като отличието грабнаха състезателите на клуба Овидио Ахиле, Александър Великов и Виктор Петров. В компаунд мъже индивидуално златото и среброто бяха съответно за Овидио Ахиле и Виктор Петров, а в компаунд мъже 50+ отборно златото спечелиха триото на „Джамбо 2006“ Марин Великов, Росен Тодоров и Станимир Мажгуров. Индивидуално в същата дисциплина Марин Великов зае второто място.

В рекърв мъже 50+ индивидуално първо и второ място заеха Иван Йотов и Милен Шопов, а в рекърв мъже 50+ отборно златото беше за Иван Йотов, Любомир Христов и Милен Шопов. В рекърв мъже отборно бронзово отличие спечелиха Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Йордан Димитров. В рекърв жени 50+ първа стана Доротея Кавръкова.

В рекърв младежи под 21 г. Мирослав Петров грабна среброто, а в рекърв девойки под 21 г. златото спечели Марина Стефанова.

Представителите на „Джамбо 2006“ спечелиха златото в дисциплините рекърв под 21 г. смесени отбори и рекърв 50+смесени отбори. Победата в тях донесоха съответно двойките Симон Георгиева/Димитър Великов и Доротея Кавръкова/Милен Шопов.

Александър Бальовски при мъжете в дисциплината гол лък спечели сребърен медал.

През тази година Русе е домакин на 3 национални и 2 международни състезания, като в края на септември в Русе сили ще премерят най-добрите клубове от Европа в дисциплината олимпийски стил.

Още от Русе

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!